Start je zoektocht naar de ideale binnendeur met deze blog

lederen hoeksalon

De zoektocht naar een nieuwe binnendeur is altijd een optie die veel mensen uitstellen. Het kiezen tussen alle tientallen beschikbare deuren is namelijk erg overweldigend. Een website die je hier goed bij kan helpen is dhk.nl/.

Wat is het verschil tussen deuren?

Het nemen van een nieuwe binnendeur is een beslissing die je moet nemen wanneer je bereidt bent een investering te doen in je woning. In principe zijn veel deuren hetzelfde, maar verschillen ze voornamelijk in de basis van het deurblad. Dit is een samengesteld blad, zoals bij een verfdeur, of een massief blad, zoals in het geval van kunststof deuren van DHK. Een samengesteld blad betekent dat het deurblad is samengesteld uit hout of MDF, en dat de binnenkant hiervan is opgevuld met ander materiaal.

Wat zijn de goedkopere alternatieven, zoals kunststof deuren van DHK?

Er zijn verschillende soorten deuren beschikbaar, en allemaal in een ander materiaal. Kunststof deuren van DHK zijn een voorbeeld hier van. Een standaard deur die je ongetwijfeld in een huis kan vinden is een verfdeur. Deze deuren zijn gemaakt van standaard board en gevuld met volspaan of met honingraat. Het voordeel van deze deuren is dat ze relatief goedkoop zijn. Afgelakte deuren zijn ook niet verschrikkelijk prijzig en het verschil met verfdeuren is dat deze in de fabriek worden gelakt. Hierdoor zijn ze bij binnenkomst gelijk klaar om geplaatst te worden. 

Ik heb een luxere woning, wat nu?

Heb je een iets luxere woning, of een specifieke stijl die je wilt doortrekken door je gehele huis? Dan zijn stijldeuren iets voor jou. Deze deuren kunnen van kunststof zijn, en worden gemaakt in de stijl van jouw woonkamer of interieur. Hierdoor zijn deze ook wat prijziger. In luxere woningen vindt je ook regelmatig stalen deuren. Deze zijn erg sterk, en hierdoor kan er een glazen plaat worden geplaatst in het stalen frame. Dit kan je woning een ruime uitstraling geven, en geeft je woning een industriële uitstraling. Is je woning al in de moderne of industriële stijl? Dan maakt deze deur er een mooi geheel van. 

Bijzondere kunststof deuren van DHK die je ook kunt kiezen

Geen fan van de beschikbare deuren die boven zijn genoemd? Dan kun je ook kiezen voor specialere deuren, zoals glazen deuren of schuifdeuren. Glazen deuren zijn een prachtige verruiming van je woning, net zoals in het geval bij een stalen deur, alleen hier wordt het glas niet onderbroken door een stalen rand. Schuifdeuren zijn handig omdat ze ruimte besparen; ze hebben namelijk geen ruimte nodig om open te zwaaien.