Wat is mijn huurrecht?

http://advocatenjuristen.nl/rechtsgebieden/huurrecht/

Het is altijd handig om te weten wat je huurrecht is.

Mijn vrouw en ik werden op een ochtend wakker met een verschrikkelijke muffe geur in het huis. We hadden geen idee waar deze lucht vandaan kwam, dus gingen we op onderzoek uit. Na wat speurwerk door ons huis, kwamen we er achter dat deze muffe lucht uit de kruipruimte kwam. Mijn vrouw en ik hadden beide geen idee wat dit probleem veroorzaakte. In de loop van de dag trok deze geur ook wel weer weg. We hebben het ongeveer een week in de gaten gehouden, en wat ons opviel was dat de geur alleen kwam als het regenachtig weer was geweest.

verhuurder

Maar wat nu?

Nu we het probleem hebben kunnen constateren, hebben we contact op gezocht met onze verhuurder. Hij deed er heel laconiek over en vertelde ons dat dit probleem niet zijn probleem was en dat we het huis maar meer moesten gaan luchten. Daar waren we het niet mee eens, want we hadden navraag gedaan bij een vriend van ons, en hij zij dat het wel eens te maken kon hebben met verstopte luchtroosters in de wand van de kruipruimtes. Dus de verantwoordelijkheid lag bij onze verhuurder.

huurovereenkomst

Wat hebben we gedaan?

Na enige telefoontjes, zonder resultaat, zijn we over gegaan op de juridische weg. We zijn begonnen met het zoeken naar huurrecht en kwamen uit op de website advocatenjuristen.nl. Hier hebben we de juiste hulp gevonden die ons door het proces heen hielp. De bemiddelingen waren begonnen. Binnen een maand gaf onze verhuurder gehoor aan dit probleem en liet de rooster repareren. En wij worden weer wakker in een fris huis, ook na een regenachtige nacht!

rechtzaak