Woonreview: GJ Floors kunstgras

4Vandaag een wel heel bijzonder en voor de lezer misschien onverwacht bericht. Ik deel namelijk een review met jullie over GJ Floors kunstgras – en ik durf te wedden dat geen van jullie had verwacht dat ik kunstgras in mijn tuin zou hebben liggen. Niets is echter minder waar, hoewel ik moet zeggen dat het zeker niet voor de gehele tuin maar voor slechts een gedeelte ervan geldt.

 

Natuurlijk ogend gazon

29Het zit namelijk zo, het is voor mij de ideale oplossing. Een gedeelte van mijn tuin kreeg ik onder geen enkel beding begroeid met gras, het lúkte gewoon niet, wat ik ook deed. Ik heb een stuk helling achterin mijn tuin, waar ook nog eens schaduw overheen valt, vanwege de grote pruimenboom die er groeit. Misschien zal het de combinatie van die twee factoren zijn dat het me niet lukte om er begroeiing te laten plaatsvinden, maar wat ik ook probeerde, ik kreeg er geen egaal grasveld. Eerst probeerde ik het natuurlijk met zaadjes, jaren achtereen heb ik dit zelfs geprobeerd. Immers, ik heb een ongekend vertrouwen in mijn eigen groene vingers en wilde het daarom echt een kans geven. 30Toen dat een onmogelijke missie bleek echter, heb ik geprobeerd enkele rollen al bestaand gras neer te leggen, maar ook dat werkte er niet, het pákte het gewoon niet. 

De stap naar kunstgras was nu niet meer zo ver en met het ontdekken van GJ Floors kunstgras weet ik dat het ook heel anders kan. Zij bieden namelijk niet alleen de felgroen fonkelende gazons, maar je kunt er ook een natuurlijker kleur kiezen, een die meer bij de rest van je tuin past. En dat is precies wat ik heb gedaan – en het resultaat is fantastisch, eíndelijk een mooi egaal en passend gazon!